Wat is VoIP

Raised Image
Raised Image
Raised Image

Waar staat het voor?

VoIP staat voor de engelse term Voice-over-IP. In de meeste gevallen heb je het bij de term VoIP over bellen over internet. Het is de opvolger van het vroegere analoge (PSTN) en digitale (ISDN) bellen en zorgt er allebei voor dat jij als bedrijf of persoon kunt bellen.

Ondanks dat je met traditionele telefonie en Voice-over-IP gewoon kunt bellen, is er wel degelijk een verschil tussen de twee, namelijk de techniek die ervoor gebruikt wordt.

Techniek

Bij traditionele telefonie, is je telefoon verbonden met een telecomaanbieder zoals KPN en deze schakelt je weer door naar de beller. Op het moment dat je verbinding tot stand wordt gebracht, wordt er tussen beide partijen een lijn geopend. Totdat je het gesprek beëindigd blijven beide lijnen geluid over en weer sturen. Daarnaast is het analoge telefonie, gebaseerd op een al 20-jaar oud systeem waar nauwelijks meer aan ontwikkeld wordt.

VoIP daarentegen, maakt het mogelijk om te bellen via het internet. Hierdoor hoeft er niet geïnvesteerd te worden in een traditioneel telefonie netwerk. Omdat de techniek van VoIP zo erg doorontwikkeld is, kun je in vergelijking met traditionele telefonie, 4 keer zoveel gesprekken voeren. Door het geluid te comprimeren, kun je tegenwoordig gesprekken met HD kwaliteit voeren, zonder daarmee veel van je internet verbinding te verbruiken.

Zo stap je zorgeloos over

Overstappen regelen we samen met jou in een paar simpele stappen en het kan al in 10 minuten geregeld zijn.

Mogelijkheden

Waarschijnlijk ben je voor het laatste langer onderweg dan dat we nodig hebben voor je aanmelding. Uiteraard staat de deur altijd open voor onze klanten en de koffie en thee staan klaar.  

Aanmelden

    We stellen je een aantal vragen over je huidige telefonie en wensen voor je nieuwe telefonie. We nemen jouw eigen telefoonnummer(s) over van je huidige aanbieder. Daarmee brengen we je cloud telefooncentrale op orde en tot moment van verhuizing van je nummers blijf je gewoon bereikbaar voor je klanten.
     

    Shoppen

      Met Eylo kun je op een aantal manieren gebruikmaken van ons platform. Je kan bellen en gebeld worden met een vast of draadloos toestel op je bureau of bellen met de App of Web App. We bieden naast toestellen ook een ruim assortiment aan headsets die goed samenwerken met Eylo. Deze vindt je in onze webshop.